05 / 28 / 2023
Новини Свят Ексклузивно! Путин иска главата на Готвача си? Пригожин – палачът с чук напира за руски цар

Ексклузивно! Путин иска главата на Готвача си? Пригожин – палачът с чук напира за руски цар

Собственикът на ЧВК "Вагнер" подозира, че искат да го убият свои, нарече кмета на Санкт Петербуг "чувал с боклук"

от infomax
0 коментари
Ексклузивно! Путин иска главата на Готвача си? Пригожин - палачът с чук напира за руски цар

Анализ на Румен Димитров, специално за infomax.bg

Първа част

 

Собственикът на частнатата военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин , по-известен като Готвача на Путин, нападна грубо губернатора на Санкт Петербург Александър Беглов, не за първи път.

Борбата за власт

в родния град на руския президент Владимир Путин става безмилостно жестока, а разцеплението в елита на Русия вече е видимо.
ригожин събра огромни политически дивиденти от участието на наемниците си си във войната в Украйна, влезе в съюз с Рамазан Кадиров срещу генералитета, а мнозина го подозират, че иска шапката на Мономах след вече осезаемия залез на Путин.

Според една легенда, тази сакрална регалия е изпратена от византийските съимператори Василий Българоубиец и Константин IX Мономах на киевския княз Владимир II през 988 г., между другото.

Но Пригожин има

страшни врагове – КГБ/ФСБ и военните

Мнозина вече го имат за смъртник и само чакат новината за унищожението му.

Пригожин определи кмета на Санкт Петербург Беглов като „чувал с боклук“, който няма място в града, и още веднъж поиска криминално разследване срещу губернатора, виден член на управляващата партия „Единна Русия“.

Разбира се, когато поискаха разследване на екзекуциите с чук във „Вагнер“, той се обади на главния прокурор и го наруга, заплашвайки го брутално… Толкова се чувстваше силен… Но сега изглежда е в немилост… Путин иска главата му, защото е уплашен за своята… Което не пречи на Готвача да напада хората му и да демонстрира сила.

Няма да е чудно той да подозира своите политически опоненти за

атентата,

отнел живота на виден пропагандист на режима, в имот на Пригожин.  Вече заяви, че той е дело на руски „радикали“, а не на Киев.

Пригожин наскоро посети заведението „Стрийт бар“ в Санкт Петербург, в което при избухване на взривно устройство загина военният кореспондент с псевдонима Владлен Татарски, е най-малко 33 души бяха ранени. То също е негова собственост, както и хотела наблизо.

Атаката е извършена по време на среща на дискусионния клуб Cyber Z Front.

Кафенето за провеждане на семинари беше предоставено на движението именно от неговия собственик и ръководител на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин. Очаквало се е той да присъства на събитието.

Сплашването на Пригожин и свързаните с него военни кореспонденти може да е основната цел на експлозията, според Американския институт за изследване на войната (ISW).

Анализаторите на института твърдят, че за това виновни са политическите амбиции на бизнесмена.

Руската федерация търси алтернатива на Пригожин

Москва търси да спонсорира и развива алтернативни частни военни компании (ЧВК), които да заменят групата „Вагнер“, играеща в момента много важна бойна роля във войната срещу Украйна, смята британското военно разузнаване.
В сводката, която публикува в „Туитър“ , се отбелязва, че това става в контекста на биещата на очи вражда между руското министерство на отбраната и „армията“ на бизнесмена Евгений Пригожин.

Евгений Пригожин има много силни политически амбиции, според експерти, интервюирани от Новая газета -Европа.

Те са се увеличили от началото на войната.

Според резултатите от януари 2023 г. бизнесменът за първи път влезе в челната десетка на най-медийните хора в Русия. Появата на политически проекти с негово участие миналата есен беше прогнозирано в медиите. И нищо чудно, много от тях са негови.
Руските опозиционни меди, работещи зад граница, проучиха подробно биографията на ръководителя на групата Вагнер
Новая газета дори опита отговори на въпроса:

Наистина ли Пригожин има такава

сериозна тежест в политическия елит

и струва ли си да чакаме превръщането на „Готвача“ на Путин в системен лидер на „военната партия“, гледащ към Кремъл?
„Първата книга е светът на моето детство, във втората ще опиша приключенията на Индрагузик в съвременния свят. И още нещо: нашият Индрагузик помогна на краля в тази книга и спаси кралството, в бъдещата книга той трябва да направи нещо героично ”, каза той за литературните си хобита през 2003 г

Детската книга „Индрагузик“ излезе година по-рано в малък тираж – само 1000 екземпляра. Тя разказва за малки хора, които, както следва от същото интервю, „могат да се скрият навсякъде“.

На корицата му са авторите: Полина и Паша Пригожин. Това са децата на Евгений Пригожин, който дванадесет години по-късно ще стане известен на света като „Готвача“ на Путин, създателя на „фабриката за тролове“ и частната военна компания „Вагнер“.

Евгений Пригожин написа книга за Индрагузик за 10-ия рожден ден на дъщеря си, с която измисли главните герои и сюжета. Целият офис на бизнесмена работи върху създаването: корекция, оформление, илюстрации бяха поръчани от двама различни художници. Децата прочетоха книгата веднъж и я сложиха на рафта, но целевата аудитория не беше ограничена само до тях.
Евгений Пригожин започва да дава копия от книгата на влиятелните си приятели: губернатора на Санкт Петербург, а след това вицепремиера Владимир Яковлев, виолончелиста Мстислав Ростропович, съпругата на президента на Киргизстан Аскар Акаев. Книгата беше прочетена и в антуража на руския президент Владимир Путин, но не беше възможно да се подари книгата на самия президент, „нямаше подходящ случай“, призна авторът.

 

Очаквайте продължението за живота и възхода на Готвача на Путин

Оценете тази статия

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Designed and Developed by MOXXadvertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност