Новини България Прогнозата за времето до края на септември

Прогнозата за времето до края на септември

от infomax
0 коментари
Прогноза за времето, 16.04.2024

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня още ще се понижи.

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. След полунощ и в сутрешните часове на места, главно в Източна България, ще има ниска облачност и мъгли. Минималните температури ще са предимно между 11° и 16°, в София – 12°. Утре ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в София – около 30°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места ще има мъгла и ниска облачност. Ще духа до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са между 23° и 25°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра – около 18°.

29.09.2024 и 30.09.2024

В неделя в Западна и Северна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността от запад на изток бързо ще се увеличава и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Очакват се локални значителни количества. Температурите ще се понижават и към 15 часа ще са в широк интервал: от 16-18° в западните райони до 28-30° в Горнотракийската низина. Привечер валежите ще обхванат и източните райони; там вятърът временно ще бъде от север-североизток. През нощта срещу понеделник интензивни ще са валежите в Централна Северна и в Североизточна България, но от запад ще започнат да спират. В понеделник над източната половина от страната ще бъде облачно, ветровито и дъждовно; над западната валежите ще спрат, облачността ще започне да се разкъсва, вятърът ще отслабне. Температурите ще са с малък дневен ход и максималните ще са с 10-15° по-ниски в сравнение с предишните дни.

Дежурен синоптик: Иван Василев
Дежурен синоптик: Марияна Попова

 НИМХ; http://www.meteo.bg;

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising