Новини Dolce vitaЗвезден прах Тейлър Суифт – Как едно момиче от Пенсилвания стана най-голямата звезда?

Тейлър Суифт – Как едно момиче от Пенсилвания стана най-голямата звезда?

от infomax
0 коментари
Тейлър Суифт

Тейлър Суифт - Как едно момиче от Пенсилвания стана най-голямата звезда?Известната американска певица Тейлър Суифт, която се смята за най-голямата звезда на нашето време, всеки ден чупи всички рекорди в музикалните класации и привлича множество фенове.

На 34-годишна възраст тя вече е многократен рекордьор на Книгата на рекордите на Гинес и е включена в списъка на най-богатите хора в света. Каква е тайната на нейната популярност и какво се знае за живота на една знаменитост? Разберете повече.

Популярност в САЩ

Момичето е родено в Пенсилвания в семейството на брокер и домакиня. От дете Тейлър се интересува от музика и на 14-годишна възраст подписва договор с лейбъла Sony. Така тя стана най-младата певица в света, успяла да направи това. По-късно изпълнителката наруши договора, смятайки, че компанията не се занимава с нея според нейните нужди. Три години по-късно тя издава първия си албум „Тейлър Суифт“, който веднага става популярен.

Отначало тя пее в кънтри стил, след това музиката й се развива в кънтри поп и поп рок, след това в R’n’B. В крайна сметка той достига до всяка публика с всякакви музикални вкусове.

За 17 години творческа кариера Тейлър издаде 11 студийни албума. Суифт се счита и за единствения изпълнител в историята, чиито 6 албума са продадени повече от 1 милион копия за една седмица в САЩ.

Награди

Тейлър Суифт

Снимка: Тейлър Суифт, Инстаграм

Младата изпълнителка е носителка и на много престижни награди за таланта си. По-специално, тя е носител на 14 награди „Грами“, включително 4 награди в категорията „Албум на годината“. Нейните композиции са включени в списъците на най-добрите песни и албуми на всички времена според Rolling Stone и Billboard. Тя също е получавала два пъти наградата за Личност на годината на списание TIME. И тази година тя влезе в списъка на най-богатите хора в света. Там тя зае 14-то място, а състоянието й възлиза на 1,1 милиарда долара.

„Суифт по някакъв начин се превърна в най-богоподобната суперзвезда на планетата – нещо, което никога не съм предполагал, че е възможно“, каза журналистът.

Твърди се, че Тейлър е изградила почти гениална комуникация с феновете си. Известно е, че  кани фенове в дома си, за да прекарват времето си заедно. По този начин тя показа, че един артист може да бъде много по-близо до хората, които толкова я обичат.
Но освен огромната си популярност, Тейлър многократно е попадала в

грандиозни скандали

Например, през 2009 г. тя беше отличена с награда от MTV Video Music Awards за най-добър женски видеоклип за песента „You Belong with Me“. По време на речта си рапърът Кание Уест излезе на сцената и каза, че Бионсе е направила най-доброто видео.

Тогава артистите открито се скараха, споменавайки се един друг в песните. Според Тейлър тя е била много притеснена от този период и не е напускала къщата дълго време.

Няколко години по-късно Суифт имаше

вражда с певицата Кейти Пери

Говореше се, че песента „Bad Blood“ от албума й „1989“ е посветена на кавга с Пери, тъй като певицата уж искала да саботира турнето й.

Тейлър  подкрепя феминизма и се обявява против дискриминацията на ЛГБТ общностите, поради което генерира и много омраза.

 

Наскоро обаче името на Тейлър Суифт бе споменато в

политически скандал

Певицата публично подкрепи Камала Харис на предстоящите президентски избори и я нарече „силен лидер“, който се бори за правата на американците. Опонентът на Камала Доналд Тръмп обаче не хареса тази позиция и той се изказа остро на звездата, като написа, че я мрази. Някои публични личности обаче подкрепиха Тейлър и осъдиха реакцията на Тръмп.

Личен живот

Но докато Суифт доста активно изразява публичната си позиция, тя не обича да говори за лични неща. Според слуховете тя е имала много афери, при които сърцето й е било разбито. Например първата й публична връзка беше с Джо Джонас, който реши да й съобщи за раздялата в телефонен разговор. А това е тъпо.

Тогава звездата беше забелязана в компанията на актьора Тейлър Лаутнър. Двойката се срещна по време на снимките на комедията „Денят на Свети Валентин“, но скоро прекратиха връзката. По-късно Тейлър започва да се среща с лидера на One Direction Хари Стайлс, но романсът не трая дълго.

Сега сърцето й е спечелено от футболиста Травис Келси. Двойката се опитва да прекарва повече време заедно: Травис идва на концертите на Тейлър, а тя на неговите игри.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 3 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising